KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ ORTAK ZORUNLU YABANCI DİL DERSİ MUAFİYET SINAVI

SINAV TARİHİ:   16.10. 2020 CUMA

SINAV YERİ    :   YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU              SINAV SAATİ: 15.00

1. Hazırlık Sınıfı olan Uluslarası İlişkiler bölümü öğrencileri bu sınava girmeyeceklerdir.

2. Öğretim dili Türkçe olan ön lisans ve lisans programlarına ilk defa kayıt yaptırarak öğrenime başlayan öğrenciler bu sınava girebilir. Sınava girmek isteğe bağlıdır. Sınava girip 60 ve üzeri puan alanlar Güz yarıyılında okutulan Ortak Zorunlu Yabancı Dil I ve Bahar yarıyılında okutulan Ortak Zorunlu Yabancı Dil II derslerinden muaf olurlar.

3. Sınava girmek isteyen öğrencilerin kendi fakülte/yüksekokulu/ meslek yüksekokullarına  sınav için kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

4. Sınava girecek öğrenciler, sınav günü Üniversite Kayıt Belgesi ve T.C Kimlik Kartı / Nüfus cüzdanı; Yabancı Uyruklu Öğrenciler de geçerli bir kimlik kartı veya süresi geçerli pasaport ile birlikte sınavdan en geç 20 dakika önce Yabancı Diller Yüksekokulunda hazır bulunacaklardır ve görevliler tarafından sınıflara yerleştirileceklerdir. Belgesi eksik olan öğrenci sınava alınmayacaktır.

SINAVLA İLGİLİ GENEL BİLGİLER

1.       Adayların sınav saatinden 20 dk önce Yabancı Diller Yüksekokulunda olmaları gerekmektedir.

2.       Sınav pandemi koşulları göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Öğrencilerin maskeli olarak sınavda bulunmaları gerekmektedir.

3.       Sınavın yapılacağı derslikler sınav günü Yabancı Diller Yüksekokulu öğrenci giriş kapısına asılacaktır. Ayrıca öğretim elemanları tarafından gerekli yönlendirmeler yapılacaktır.

4.       Öğrencilere 50 soruluk çoktan seçmeli bir test sınavı uygulanacaktır. Sınav süresi 30 dakikadır.

5.       Sınav süresince cep telefonları kapalı tutulacaktır. Açık bulunduranlar hakkında kopya tutanağı tutulacaktır.

6.       Sınavın ilk 10 dakikasında geç gelen öğrenciler sınava alınabilirler. Ancak bu öğrencilere ek süre verilmez. 10 dakikadan sonra gelen öğrenciler sınava alınmayacaktır. Sınavın ilk 20 dakikası içinde sınavlarını tamamlasalar bile öğrencilerin sınavdan çıkmalarına izin verilmeyecektir.

7.       Öğrenciler görevlilerin her türlü uyarısına uymak zorundadır.

8.       Sınav sonuçları üniversite web sitesi ana sayfasından ilan edilecektir.

Olusturulma Tarihi:2020-09-24 11:51:10
Guncelleme Tarihi: 2020-09-24 11:51:10